دسته‌بندی نشده

علت افت قند خون در افراد سالم چیست؟

با دکتر پایتخت می توانید اطلاعات لازم را در زمینه علت افت قند خون در افراد سالم بالا برده ولی بهتر است که با پزشک مربوطه ارتباط برقرار کرده تا اقدامات لازم در جهت رفع این بیماری را ا نجام بدهد.

در هر زمان که با افت قند خون مواجه می شوید یا این که دستگاه قند خون را پایین نشان می دهد در مرحله ابتدایی این است که فوراً باید از کربوهیدارتی مانند یک لیوان آب قند و یا آب میوه استفاده کنید و باید یک ربع صبر کنید تا مشکل حل بشود.

علت افت قند خون در افراد سالم
علت افت قند خون در افراد سالم

علت افت قند خون در افراد سالم چیست؟

در کل افت قند خون در اغلب افرادی که دیابت دارند اتفاق می افتد ولی بقیه افراد می تواند برایشان این مشکل رخ بدهد و آن ها را در گیر بکند، در امتداد مطلب باید بگوییم افت قند خون در افراد سالم اشاعهٔ بسیار کمتری دارد و عواملی که توانسته موثر باشد از قبیل:

 1. اولین مورد داروهاست، استفاده کردن اشتباهی داروهای دیابت خوراکی فردی دیگر یی از علل های احتمالی برای رویداد هیپوگلیسمی می باشد، کماکان برخی داروهای دیگری هم هست که توانسته منجر به هیپوگلیسمی شوند؛ به ویژه در بچه‌ها یا افرادی که با بیماری نارسایی کلیه روبرو هستند.

2. نوشیدن بیش از حد الکل مورد دیگری است که سبب افت قند خون می شود، در مواقعی که در مصرف الکل ریاده روی بشود بدون این که هیچ غذایی بخورید قادر خواهد بود که آزادسازی گلوکز ذخیره‌شده در کبد به جریان خون را در اختیار می گیرد و سبب هیپوگلیسمی شود.

3. مورد دیگر بیماری‌های بحرانی می باشد در بیماری های کبدی که بسیار شدت دارند از جمله بیماری هپاتیت شدید یا سیروزدر بروز بیماری هیپوگلیسمی نقش دارد، اندام کلیه‌های سالم عملکردشان به این گونه می باشد که با ترشح بعضی از داروها در ادرار سبب خروج و دفع و پاکسازی بدن از این داروها شده است.

وجود اختلالات کلیوی توانسته این روند را تحت سلطه قرار دهد و موجب انباشته شدن داروها شوند ومنجر به افت قند خونِ در اثر این د ارو باشد.

برای مطالعه بیشتر...  سرخک چیست و چه علائمی دارد ؟

4. مورد بعدی این که برای مدت زمان زیادی گرسنه ماندن می تواند سبب بروز افت قند خون بشود.

5. مورد دیگر این که در اثر تولید بیش از حد انسولین این واقعه رخ می دهد، وجود یک تومور نادر پانکراس به نام انسولینوما قادر خواهد بود در تولید بیش از اندازه انسولین و سرانجام موجب نمایان شدن هیپوگلیسمی شود، دقت کنید تومورهای دیگری هست که عملکردشان این گونه است که قادر هستند بیش از حد مواد شبه‌انسولینی تولید نمایند.

6. مورد بعدی وجود کسری و کمبود در هورمونی است وجود بعضی اختلالات ویژه در اندام غدهٔ فوق کلیه یا همان آدرنال و تومورهای هیپوفیز سبب می شود هورمون‌های کلیدی تنظیم‌کنندهٔ تولید گلوکز کمیاب شوند. البته کمیاب شدن هورمون رشد در کودکان منجر به وجود آمدن هیپوگلیسمی شود.

راه های درمان افت قند خون در خانه

مصرف قند خون در خانه و درمان هیپوگلیسمی از وظایف ضروری در طول هیپوگلیسمی است، بعضی از درمان های خانگی برای کاهش قند خون در زیر ذکر شده است.

  1. باخوردن غذاهایی که غنی شده از پروتئین شد.
  2. در طول روز شکلات و بیسکویت های شیرین مصرف نکنید.
  3. خوردن غذاهای حاوی فیبر محلول باشد.
  4. بهتر است روزی دو تا سیب بخورید.
  5. استفاده کردن از ریشه شیرین بیان راه حلی دیگر است.
  6. کمک گرفتن از ریشه قاصدک که می تواند افت قند را برطرف کند.
  7. استفاده کردن از گوجه فرنگی هم مناسب می باشد.
  8. با استفاده از جعفری تازه بسیار مفید بوده است.
  9. مطمئن شوید که یک رژیم غذایی متعادل دارید و در خودن غذاها رعایت می کنید.
علت افت قند خون در افراد سالم
علت افت قند خون در افراد سالم

افت قند خون در طب سنتی چگونه برطرف می شود؟

ممکن است اغلب افراد بنا به عواملی سطح قند خون پایین را تجربه کرده اند در این مرحله امکان دارد این سوال در ذهن شما به وجود بیاید که برای بالا بردن قند خون چه بخورید؟

برای مطالعه بیشتر...  نکات کلیدی در تغذیه سالم کودکان و نوجوانان

با توج به موقعیت، آگاهی داشتن با روند های درمانی و البته عکس العمل به جا برای رفع این مشکل به شما کمک کند تا از خطرها و مشکل های ناشی از این امر پیشگیری کنید کنید.

در زیر چندین روش برای درمان هیپوگلیسمی در طب سنتی آورده شده است:

  • یک مورد این که با خوردن میوهٔ خشک می توانید قند خون را بالا ببرید.
  • مواردی دیگر مانند خوردن تخمه آفتاب گردان، عسل، تخم شنبلیه و… می توانید شما با خوردن این مواردی که گفته شد در برطرف نمودن این مشکل برای شما مثمر ثمر باشد.

جلوگیری کردن از افت قند خون در افراد سالم

تقسیم کردن وعده های غذایی و توجه داشتن به کالری مواد غذایی یکی از راه های کنترل کردن قند خون می باشد ولی در کل این کار قابلیت این را ندارد که در مدت زمان طولانی جواب گوی شما باشد.

بنابراین برای رفع این ایراد و اختلال افت قند خون بهتر است عامل های به وجود آورنده را تحت کنترل قرار بدهید و پس از تشخیص اقدام به رفع آن نمایید قابل ذکر بوده که بهتر است افت قند خون را باید جدی بگیرید و با تکرار شدنش حتماً به پزشک مراجعه کنید.

عارضه های افت قند خون

در برخی از مواقع وجود افت قند خون بسیار شدید بوده که باید فوراً اقدام کرد وگرنه سبب بی هوش شدن فرد و یا کم شدن سطح هوشیاری شخص شده بنابراین بهتر است خیلی سریع از آب نبات و یا ماده ایی شیرین استفاده کنید.

بعضی از عارضه های افت قند خون می تواند شامل مواردی چون، تشنج کردن افراد، داشتن سرگیجه، کم شدن هوشیاری، کاملاً هوشیاری خود را از دست بدهد، بالا رفتن زوال عقل در افراد بزرگ سال، دچار حمله قلبی می شوند، بروز مشکل در اندام کلیه، کمبود خواب و گاهی هم مرگ را به دنبال داشته باشد.

برای مطالعه بیشتر...  واکسن یک سالگی کودک و عوارض آن
علت افت قند خون در افراد سالم
علت افت قند خون در افراد سالم

در چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد؟

 هر زمان که در یکی از این شرایط قرار گرفتید فوراً به پزشک مراجعه کرده این موارد می تواند شامل:

  • بعد از رویت شدن علامت های افت قند در مواقعی که از مواد شیرین استفاده شده است.
  • بعد از رویت شدن علامت های افت قند ولی هوشیاری کامل از بین رفته است.
  • تکرار شدن افت قند خون برای چندین بار.

اگر این افت قند خون زیاد تکرار بشود می تواند خطرساز باشد چون با وجود مختل شدن در عرضهٔ گلوکز منجر به اختلال در عملکردهای مغز شده که اگر این موقعیت ها شدت پیدا کند سبب مرگ می شود.

علامت افت قند خون می تواند در اختلالات بینایی، رنگ پریدگی پوست فرد، وجود خستگی در فرد، شاهد اریتمی قلب فرد، وجود سردردهای بسیاردر فرد،تعریق، وجود لرزش و مضطرب شدن فرد، تحریک پذیری  فرد، بی حسی در لب که با سوزن سوزن شدن همراه می باشد وقتی افت قند تکرار بشود با تاری دید همراه است.

از اقدامات ضروری و مهم برای کم شدن علامات قند مراجعه کردن به پزشک می باشد.

کلام آخر

افت قند می تواند بسیار مشکل ساز باشد و عواقبی را به دنبال داشته باشد و شما می توانید با داشتن اطلاعات و آگاهی های لازم بتوانید با این مشکل روبرو بشوید ولی در هر زمان بهتر است که با پزشک مربوطه تماس حاصل کنید تا شما را راهنمایی کند.

بهتر است که در خوردن غذاها توجه داشته باشید که سبب بروز افت قند در شما نشود. فقط به خواندن این متن اکتفا نکنید و حتماً به پزشک معالج مراجعه کنید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا