نحوه درمان خانگی کم خونی در کودکان

با دکتر پایتخت همراه باشید تا جایی که امکان اطلاعات شما را در زمینه نحوه درمان خانگی کم خونی در کودکان بالا می برد ولی در هر صورت فقط به این متن اکتفا نکنید حتماً به پزشک معالج رجوع کنید.
کم خونی می تواند به عنوان یک نوع بیماری باشد و به این معناست که به خاطر از دست دادن خون و تخریب شدن گلبول های قرمز و یا از طرف دیگر بدن دیگر قادر به تولید گلبول های قرمز نمی باشد و فرد توانسته با خوردن برخی از سبزیجات و گوشت و ماهی و جگر و برخی از میوه ها مثل موز و انجیر و حبوبات و آجیل و…. این کسری را بتواند رفع بکند و لی در کنار همهٔ این ها بهتر است ب یک متخصص مشاوره کند تا راه کار درست را به فرد مورد نظر ارائه بدهد.
یکی از علل شایع کم خونی کمبود آهن می تواند باشد به خاطر کسری در آهن در بدن نمی تواند هموگلوبین به مقدار مورد نیازش تولید کند و در نهایت گلبول های قرمز اکسیژن را به درستی به بافت های گوناگون منتقل نمی کنند.
همین توانسته عللی برای نشانه های کم خونی مانند گیجی، احساس خستگی، کمبود اکسیژن و اختلال در عملکرد مغز و سایر اندام ها ظاهر می شود که فرد نیازمند رجوع کردن به روش های درمان فوری کم خونی می کند.

علامت های کم خونی در کودکان
در زمان کم خونی کودکان می توانید با یک سری از نشانه ها متوجه حضور کم خونی بشوید که این موارد می تواند شامل:
- در کودکان شاهد پوست رنگ پریده یا زرد رنگ خواهید بود.
- گاهی اوقات این رنگ پریدگی در قسمت لب ها و گونه ها خواهد بود.
- در برخی از موارد دیگر رنگ پریده در قسمت زیر ناخن و پلک احتمال دارد مشاهده بشود.
- از نشانه های دیگر وجود تحریک پذیری بالا ست.
- اگر شما ضعف جسمانی را در کودک رویت کردید.
- چرت های مکرر و مرتب از نمونه های دیگر کم خونی بوده است.
- در مواقعی که رنگ پوست کودک به رنگ زرد می شود.
- همچنین سفیدشدن چشم و وجود تیرگی در رنگ ادرار از بقیه علامات کم خونی بوده است.
سایر علائم کم خونی شدید عبارتند از وجود تنگی نفس، داشتن نبض سریع، مشهود شدن تورم دست ها و پاها، داشتن سردرد، وجود سرگیجه در کودک تان، رنگ پریدگی و سندرم پای بی قرار از دیگر موارد کم خونی در کودک تان می تواند باشد.
نشانه های دیگر کم خونی به ویژه کم خونی که در اثر فقر آهن باشد، مصرف مواد غیر خوراکی مانند یخ، کاغذ، مقوا و آرد ذرت نشانگر آن است، این رفتارها در فرد را در اصطلاح پیکا نامیده می شود و توانسته منجر به یبوست بشود، این رفتار با رفع کم خونی می تواند درست بشود.
وجود کم خونی در حد خفیف هم توانسته یادگیری را مختل بکند، لذا با یک آزمایش ساده می توان این کم خونی را متوجه شد و از عوارض جانبی آن پیشگیری کرد.

درمان خانگی کم خونی در کودکان
ارتباط بین تغذیهٔ کودک و کم خونی می تواند با خوردن برخی از خوراکی ها کمتر بشود، خوردن جگر گاو و یا گوسفند از منبع با اهمیت که غنی از آهن، ویتامین B12 و سایر مواد معدنی می باشد، استفاده کردن جگر خام توانسته در کم شدن نشانه های کم خونی و درمان آن نقش داشته باشد.
مورد بعدی کمک گرفتن از برخی غذاهای غنی شده از ویتامین C می تواند باشد، در صورتیکه منابع غذایی سرشار از آهن مصرف شود، اما این ماده جذب بدن نشود، می توان گفت که مصرف این غذاها تاثیری در کاهش علائم کم خونی ندارد.
از موارد قابل توجه ویتامین C که به جذب آهن در بدن یاری می دهد در مواقعی که غذای غنی از آهن مانند جگر خورده می شود، سعی کنید از منابع غنی از ویتامین C در مقابل آن مثل گوجه فرنگی، فلفل یا توت فرنگی در همان وعده غذایی استفاده کنید تا جذب آهن را به حداکثر برسانید.
مورد دیگر استفاده کم از شیرین کننده های طبیعی نوع های گوناگون شیرین کننده های طبیعی ار جمله آب انگور، انواع توت ها و خرما و همچنین عسل جایگزین های بسیار خوبی برای قند در افراد مبتلا به کم خونی هستند.
اطلاع داشته باشید که وجود شکر و قندهای مصنوعی جذب آهن را مختل کرده، بنابراین قرار دادن این قندها با شیرین کننده های طبیعی توانسته کمک زیادی به جذب آهن در بدن بکند، قابل ذکر بوده که باید از مصرف زیاد این مواد اجتناب کرد.
از موارد دیگر رفع کم خونی استفاده کردن ازسبزیجات سبز و برگ دار است، سبزیجات سبز و برگ دار دارای مقدار چشم گیری آهن و اسید فولیک می باشد، گفته شده که بعضی از این سبزیجات مانند اسفناج خام حاوی اسید اگزالیک هستند که جذب آهن را در بدن کم خواهند کرد. بنابراین باید از این سبزیجات به صورت پخته استفاده کنید.

برای درمان کم خونی چی بخوریم؟
درمان کم خونی دوران کودکی با خوردن غلات صبحانه سرشار از آهن یکی از راه کارهاست، اکثریت غلات صبحانه، که می تواند برای کودکان در نظر گرفته شده است، سرشار از آن هستند، که توانسته نیاز روزانه توصیه شده به آهن را برای کودک تان در دسترس قرار می دهد و تامین شده است.
یادآور می شویم که اکثر غلات صبحانه سرشار از نمک و شکر بوده، لذا، تاکید شده که از آن به منزلهٔ یک درمان دوره ای برای کم خونی یا به عنوان بخشی کوچک از یک وعده غذایی متعادل تر استفاده کنید.
مورد دیگری که خوردنش برای کودک مفید بوده فرنی جو است، مناسب برای کودکان کم خون بلغور جو دوسر یک میان وعده بسیار مغذی است که اکثر کودکان به آن علاقه دارند و دوست دارند که بخورند.
جو دوسر همچنین غنی از فیبر و برای کودکان ابتلا شده به مشکلات گوارشی یا معده، به ویژه مشکل یبوست، گزینه بسیار خوبی است.
می توانید یک کم دارچین و کمی شکر قهوه ای به بلغور جو دوسر اضافه کرده تا طعمش برای کودک لذیذ تر بوده و رغبت به خوردن آن بکند و در صورتی که در زمان خوردن آن با یک مشت کشمش همراه بشود میزان آهن آن را دو برابر خواهید کرد.
خوردن گوشت از اعجاز درمان کم خونی کودکان بوده و ذکر شده که همهٔ فرآورده های گوشتی سرشار از آهن هستند، در کل، بسیاری از کودکان گوشت دوست ندارند که می توانید با ترفندهای ساده آنان را مشتاق خوردن گوشت کنید.
خوردن کره بادام زمینی از موارد دیگر است که میزان آهن موجود در کره بادام زمینی در برندهای گوناگون فرق دارد ولیکن به طور عموم 0.56 میلی گرم آهن در هر قاشق غذاخوری دارد، برای آهن بیشتر، یک ساندویچ بچه با یک تکه نان سبوس دار درست کنید که به تنهایی توانسته حدود 1 میلی گرم آهن را تامین کند.
کره بادام زمینی همچنین سرشار از پروتئین است و آن را یکی از موارد مهم و خوب برای درمان کم خونی به ویژه در کودکانی که تمایلی برای خوردن گوشت ندارند برای طعم بهتر داشته باشد، استفاده از عسل یا ترکیب آن با موز پیشنهاد داده می شود.
شکلات تلخ، توانسته دشمن کم خونی کودکان باشد شکلات تلخ یکی از روندهای درمان غنی از آهن برای کودکانی که دارای مشکل کم خونی هستند را که منجر به زیاد شدن دریافت آهن در کودک خواهد شد از غذاهایی که می توان از آن غذای کامل یاد کرد می تواند همین شکلات تلخ باشد.
که در هر 85 گرم این شکلات 7 میلی گرم آهن در اختیار کودک قرار داده ولیکن برخی کودکان از طعم تلخ شکلات تلخ خوششان نمی آید که می توانید با آب کردن و مخلوط کردن با کره بادام زمینی، او را تشویق به خوردن کنید با خوردن تخم مرغ هم می توان در در درمان کم خونی کودکان سهیم باشید.
کلام پایانی
وجود متفاوت رژیم غذایی در برنامهٔ افراد می تواند سبب بروز کم خونی بشود و در صورتی که برنامهٔ غذایی درستی داشته باشند هیچ گاه کودکانشان با مشکل روبرو نمی شوند که این یک مورد از آن است که باید بدان توجه کرد فقط به این متن اکتفا نکنید حتماً به پزشک معالج رجوع کنید.