دسته‌بندی نشده

واکسن یک سالگی کودک و عوارض آن

همان طور که می دانید برای محافظت بدن و سلامتی باید واکسن تزریق بشود باید اطلاعات لازم را داشته باشید که دکتر پایتخت در اختیار شما قرار می دهد واکسن یک سالگی کودک یا همان ام ام ار مانند بقیه واکسن ها عوارضی چون تب وجود دارد ولی گاهی تب به همراه لرز و یا کم شدن اشتها و بدن درد همراه می باشد و خیلی کم اتفاق می افتد که کودک دچار تهوع و استفراغ و سرگیجه بشود.

 واکسن کودکان یک استرس بزرگی است که برای والدین وجود دارد واکسن یک سالگی کودک قادر خواهد بود که کودک را در برابر سه نوع بیماری سرخک و سرخجه و اوریون مصون نگه می دارد در واقع واکسن از ویروس های زندهٔ این سه تا ویروس می باشد که در یک سالگی و هجده ماهگی تزریق می شود.

واکسن یک سالگی کودک
واکسن یک سالگی کودک

واکسن یک سالگی کودک و علائم و عوارض آن

از بارزترین عوارض رایج واکسن یک ساله تب می باشد لازم است بیان شود که 5 درصد کودکان در محل تزریق دچار تورم و قرمزی می شوند یکی از علامت های مهم و شایع واکسن ام ام ار، ظهور دانه های قرمز رنگ در بدن کودک است که ممکن است تا دو هفته پس از تزریق واکسن ظاهر شود این دانه های قرمز خود به خود از بین می روند و نیازی به استرس و دلواپسی ندارد.

 در مورد عوارض دیگرش می توان به مننژیت آسپتیک اشاره کرد که با نشانه های تب، لرز، بدن درد و بی اشتهایی همراه بوده که در نهایت برطرف می شود.

از عوارض دیگر این واکسن یک ساله که سریعاً برطرف می شود استفراغ می باشد.

آیا واکسن یک سالگی برای برخی کودکان ممنوع می باشد؟

کودک پس از اولین نوبت واکسن واکنش های آلرژیک در او نمایان گردد، جدای از علائم معمول دریافت واکسن، دوز دوم نباید تزریق شود موانعی که باعث از کار افتادن سیستم ایمنی می شود نیز تزریق کردن این واکسن را منع می کند اگر فرزند شما یا یکی از بستگان درجه یک شما دارای اختلال سیستم ایمنی باشد، واکسن MMR نباید تزریق کند.

برای مطالعه بیشتر...  راهنمای تست بینایی سنجی کودکان در منزل

 در مواقعی که کودک در انعقاد خون مشکل دارد، این واکسن نباید تزریق شود و اگر به تازگی خون یا فرآورده های خونی دریافت و تزریق نموده، جایز نمی باشد به او واکسن تزریق شود.

در صورتی که کودک کمی سرماخورده یا خیلی شدید سرماخورده دارد، گرچه تب دارد و چه ندارد، بهتر است تا زمانی که کودک بهبود نیافته است، تزریق واکسن انجام نشود.

 گاهی در مواقعی که کودک بیمار است مانند بیماری های عفونی، سرماخوردگی با نشانهٔ تب کم، اسهال، عفونت گوش و در دوران نقاهت، مصرف آنتی بیوتیک یا زندگی با زن باردار، سوء تغذیه، هرگونه عمل جراحی انجام شده یا در شرف انجام در در آینده بیماری های قلب، ریه، کبد، کلیه، دیابت، سندرم داون و فلج مغزی با تزریق این واکسن مشکلی نخواهد داشت.

واکسن یک سالگی کودک
واکسن یک سالگی کودک

راه های مراقبتی بعد از واکسیناسیون یک سالگی کودک

همیشه باید در ساعت و وقت معین با کارت واکسیناسیون به مراکز بهداشتی درمانی یا پزشک متخصص مراجعه کنید و توضیحات کارت واکسیناسیون را مطالعه کرده و اطلاعات لازم را به دست بیاورید.

 تلاش بر این نداشته باشید که بالاجبار کودک را واکسن بزنید، بلکه اجازه دهید واکسیناسیون با آرامش و سرگرمی صورت بگیرد زیرا در این دورهٔ زمانی کودک شما بسیار عاقل تر و بیشتر متوجه شده و درک بهتری از محیط اطراف خود دارد.

بنابراین این احتمال وجود دارد که از دریافت واکسن اجتناب کند برای تزریق واکسن به کودک در یک سالگی توجه داشته باشید که کودک خود را با محبت در آغوش گرفته و با توجه و محبت و یا با اسباب بازی که کودک دوست دارد مانع توجهش بشوید و حواس او را پرت کرده از اوامر با اهمیت دیگر برقراری تماس چشمی می باشد برای این که به کودک احساس آرامش می دهد سپس نگاه کودک را به خود کنید.

بعد از واکسیناسیون شدن، در مواقعی که کودک بی قرار است، با او بازی کنید یا از او پرستاری کنید برای جلوگیری از تب و درد در ناحیه تزریق، حتما هر 4 ساعت یک قطره استامینوفن به کودک بدهید.

برای مطالعه بیشتر...  یک پزشک خوب چه ویژگی هایی دارد؟

توصیه می شود که به کودک مایعات فراوان بدهید تماس آب با محل تزریق کاملاً بدون ایراد است و در صورت درد کودک باید یک پارچه تمیز با آب سرد خیس کرده و روی محل واکسیناسیون قرار داد.

در صورتی که کودک در روز بعدی تزریق درد داشت می توانید از کمپرس گرم کمک بگیرید و آن را برای مدت کوتاه و تعداد بالا انجام دهید توجه داشته باشید که صدمه ایی به پوست کودک وارد نکنید.

یکی از مهم ترین واکسن هایی که اهمیت دارد واکسن یک سالگی است که هر کودک باید تزریق کند و مقدارش در 2 دوز نیم میلی لیتری بوده که دریافت می کند در مواقعی که کودک دچار سل باشد، نباید این واکسن را دریافت کند. همچنین تشخیص و آزمایش سل تا 4 هفته پس از واکسیناسیون قطع می شود.

قابل توجه می باشد که توصیه شده پس از واکسیناسیون نباید به کودک آسپرین داده شود.

برای جلوگیری از درد و تب می توانید قبل از مراجعه به مرکز واکسیناسیون به کودک استامینوفن بدهید و سپس محل تزریق را دست تمیز به آرامی ماساژ دهید.

بهتر است در دوره ی انجام واکسیناسیون به کودک خود بسیار اهمیت داده وبه طور کامل مراقبت های لازم را انجام داده تا با مشکلات بعدی مواجه نشوید و همیشه در تاریخ مقرر تزریق واکسن را انجام بدهید.

واکسن یک سالگی کودک
واکسن یک سالگی کودک

به موقع تزریق نکردن واکسن یک سالگی کودک و عوارض آن

واکسیناسیون به موقع کودک بسیار مهم است و تاخیر در واکسیناسیون تا یک سالگی می تواند عواقبی برای کودک داشته باشد دو یا سه روز به تعویق انداختن واکسن یک ساله اشکالی ندارد ولی بیش از آن می تواند اثرات درمانی آن را کاهش دهد و زمان تزریق دوزهای بعدی واکسن را تحت تاثیر قرار دهد.

برای حداکثر اثربخشی، آخرین تاریخ واکسیناسیون یک سالگی که از سه روز قبل تا سه روز بعد از تولد یک سالگی است، باید اهمیت داده بشود شکی نیست که اگر در یک سالگی به کودک واکسن تزریق نشود، سیستم ایمنی او ضعیف شده و در صورت بروز این سه بیماری، واکنش های شدید و خطرناکی در بدن او ایجاد می شود با این حال، اگر کودک نمی تواند در تاریخ تعیین شده واکسینه شود، اقدامات زیر باید انجام شود:

برای مطالعه بیشتر...  نحوه درمان خانگی کم خونی در کودکان

سن مورد نظر کودک در زمان واکسیناسیون یک سال و 12 ماه است واکسن MMR در هر ویزیت پس از دوازده ماهگی نوزاد تزریق صورت می گیرد.

در صورتی که سن کودک در هنگام تزریق اولین دوز واکسن MMR از 18 ماه کمترباشد، دوز دوم در 18 ماهگی تزریق می شود بنابراین در صورتی انجام می شود که رعایت فاصله یک ماهه بین واکسیناسیون بشود.

 در صورتی که در زمان تزریق اولین دوز واکسن MMR سن کودک بیش از 18 ماه باشد، دوز دوم با فاصله زمانی یک ماهه تزریق می شود.

در صورتی که زمان تزریق اولین دوز واکسن MMR، کودک چهار تا شش ساله باشد، دوز بعدی شش ماه تا یک سال پس از اولین دوز تزریق انجام می شود.

 سخن پایانی

ممکن است که برای شما سوال باشد که واکسن MMR چه واکسنی است؟ بهتر است که بدانید این واکسن بدن را در برابر سرخک، اوریون و سرخجه محفوظ نگه می دارد. واکسن MMR به طور معمول دارای عوارضی از قبیل تب، سردرد، عطسه و سرفه است این واکسن در دوران کودکی از 12 ماهگی تا 6 سالگی باید دو بار تزریق شود، افرادی که به داروها یا واکسن ها حساسیت دارند باید قبل و بعد از دریافت تحت نظر پزشک باشند.

فقط به خواندن این متن اکتفا نکنید و حتماً به پزشک معالج مراجعه کنید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا