دسته‌بندی نشده

بیماری زونا در بزرگسالان و درمان زونا

دکتر پایتخت آگاهی لازم در زمینهٔ بیماری زونا در بزرگسالان در اختیار شما داده ولی به مطالب این متن اکتفا نکرده و به پزشک معالج مراجعه کنید.

بیماری زونا در بین افراد بالای 50 سال مشهود شده و احتمال دارد که در فرد که در زمان قبل به آبله مرغان مبتلا شده است نمایان گردد، پس از برطرف شدن آبله مرغان این ویروس در بدن فرد باقی مانده و در بزرگسالی هویدا خواهد شد، با دچار شدن به بیماری زونا باید با متخصص عفونی مراجعه کرد و به دلیل این که بیماری ویروسی بوده باید از داروهای ضد ویروسی کم بگیرید.

بیماری زونا دارای تاول و زخم های دردناک بوده که هر قسما از بدن امکان درگیر شدن با آن را دارد.

 خوراکی های مناسب زونا از جمله گوشت و مغزیجات و روغن زیتون غذاهای دریایی ومیوه های رنگ قرمز مانند آلبالو و هم چنین خوردن سبزیجات می توانید در روند بهبود بیماری زونا موثر واقع بشود.

بیماری زونا در بزرگسالان
بیماری زونا در بزرگسالان

بیماری زونا در بزرگسالان چه می تواند باشد؟

این نوع بیماری از بیماری های ویروسی و عفونی خواهد بود که قابل انتقال بوده و تا زمانی که تاول ها و زخم ها بهبود پیدا نکند انتقال صورت می گیرد و این بیماری با درد بسیار در قسمت های از بدن همراه بوده و باید با مراقبت درست دورهٔ درمان این بیماری را کوتاه تر نمود.

بنابراین توصیه شده فوراً با پزشک متخصص عفونی تماس حاصل کرده و درمان خود را شروع کرده و اطلاع داشته باشید که این یک بیماری خطرناکی است که ممکن است جان انسان ها را به خطر بیندازد و شبیه بیماری آبله مرغان است.

نشانه های بیماری زونا در بزرگسالان

از آغازین علامت های زونا آشکار شدن لکه های قرمز روی پوست است که کم کم به دانه های قرمز تبدیل می شوند، شکل ظاهری این دانه های قرمز رنگ شبیه لکه ها و زخم های آبله مرغان می باشد، فردی که از زونا رنج می برد در قسمت مشخصی از بدن دارای حس خستگی مفرط، تب، سوزش، گزگز و درد خواهد داشت.

برای مطالعه بیشتر...  علت ورم پا در سالمندان و راه درمان

شاید بعضی از بیماران قبل از نمایان شدن علاماتی دچار سردرد بشوند، پس از یک هفته علائم اولیه، تاول های خارش دار را تجربه خواهد کرد، بعد از گدشت مدتی تاول ها خشک و زرد شده و پوست بیمار شروع به بهبود می کند.

ولیکن برخی از مواقع ترکیدن تاول ها با هم تلاقی ندارد و امکان بروز تاول ها تا بهبودی فرد وجود دارد، بعد از خشک شدن کامل تاول ها، انتقال بیماری به فرد دیگری امکان پذیر نخواهد بود، بهترین راه حل برای کنترل و کوتاه کردن مدت بیماری، تماس با پزشک عفونی است.

بیماری زونا در بزرگسالان
بیماری زونا در بزرگسالان

روش درمان بیماری زونا

به چندین روش می توان بیماری زونا را برطرف نموده و آن را درمان کرد:

1. اولین روش خانگی است، برخی از مواقع بیماری زونا خیلی جدی نیست و با استفاده از درمان های خانگی می توان درد و خارش به وجود آمده در اثر این بیماری را کم کرد.

 می توان برای درمان خانگی از این روش ها کمک گرفت:

  • با استفاده کردن از کمپرس سرد و مرطوب نگه داشتن محیط مبتلا شده به زونا به خاطر کم شدن خارش پوست.
  • داشتن استراحت کافی و لازم در زمان بیماری زونا.
  • کمک گرفتن از پماد کالامین D برای برطرف نمودن خارش پوست. 
  • استفاده کردن از کرم های ضد زونا مانند کرم های آنتی هیستامین و آنتی بیوتیک که خارش را کمتر کند.
  • فرد مبتلا شده در وان با بلغور جو دوسر حمام کند.

2. دومین روش برطرف نمودن بیماری زونا در بزرگسالان گاهی اوقات، بیماری زونا با داروهای خانگی قابل درمان نیست، به همین منظور با مراجعه کردن با پزشک اه درمان ساده تر شده و پزشک داروهای موثر در روند بهبودی را برای بیمار تجویز می کند.

این داروها از قبیل داروهایی مانند: آسیکلوویر و فامسیکلوویر و والاسیکلوویر بوده که به جز موارد ذکر شده، گاهی زونا در فرد درد شدیدی را آغاز کرده که پزشک برای کم شدن علامت های این بیماری، داروهای زیر را تجویز کرده:

 پدهای موضعی کپسایسین، داروهای ضد تشنج مانند گاباپنتین، داروهای ضد افسردگی، داروهای بیهوشی مانند لیدوکائین به صورت کرم، ژل، اسپری یا پد پوستی در دسترس هستند، داروهای حاوی مواد مخدر مانند کدئین. تزریقی مثل کورتیکواستروئید و که بی حسی موضعی می باشد.

برای مطالعه بیشتر...  نکات کلیدی در تغذیه سالم کودکان و نوجوانان

برای بیماری زونا چی بخوریم؟

روش سنتی یکی دیگر از روش های درمان بیماری زونا ست، به غیر از این داروها، روش های سنتی برای درمان زونا نیز می تواند کار ساز باشد:

می تواند فرد در رزیم غذایی خود از چای سبز و نعناع، عسل، روغن درخت چای، روغن بابونه، روغن کالاندولا روغن اوکالیپتوس قرار بدهد.

یکی از راه های درمان استفاده از نمک اپسوم و زونا ست، نمک اپسوم را به آب حمام اضافه کرده و قسمتی از بدن که دچار زونا شده است را در تایم زمانی حدود 15 تا 20 دقیقه با آن شستشو بدهید و بعد از این مدت، محل را با یک حوله نرم و تمیز خشک کنید.

مورد یگر روغن بابونه است که این روغن بابونه توانسته در کم شدن التهابات پوستی و ساکت کردن دردهای ایجاد شده در اثر زونا بسیار تاثیرگذار واقع بشود البته این روغن گیاهی سلول های پوست را بازسازی می کند. عملکردش این گونه بوده که روزانه چند قطره از این روغن را روی قسمت که زخم ها هستند بریزید تا زخم ها به سرعت ترمیم بشود.

مورد بعدی دوسین است که از تاثیرگذار ترین روش های درمان برای بیماری زونا در طب سنتی می تواند باشد خوردن همین دوسین است، برای تهیه و درست کردن دوسین فقط باید یک واحد سیاه دانه را با سه واحد عسل ترکیب کنید و آن را استفاده کنید.

اگر در فصل گرما دچار زونا شدید خوردن هندوانه بسیار تاکید شده زیرا دارای ویتامین سی بوده که در بالا بردن مقاومت بدن و کلاژن سازی بسیار سهیم می باشد.

خوردن سیب، موز، لوبیا سبز، آب کرفس، خاک شیر، ماست، آب هویج توصیه شده که به دلیل خواص ویژه ایی که دارند در روند بهبود بیماری زو نا موثر واقع می شوند.

بیماری زونا در بزرگسالان
بیماری زونا در بزرگسالان

چه چبزهایی را در زمان بیماری زونا نباید خورد؟

مواد خوراکی مانند شکلات، آجیل و دانه ها، کنسرو ماهی تن و ژلاتین به دلیل داشتن مقادیر بالایی از آرژنین توصیه می شود که استفاده نکنید، سایر غذاهایی که حاوی آرژنین بالایی هستند و باید از آنها پرهیز کرد عبارتند از گوجه فرنگی، جوانه گندم، کلم بروکسل و برخی میوه ها مانند انگور، تمشک و زغال اخت را می توان نام برد.

برای مطالعه بیشتر...  یک پزشک خوب چه ویژگی هایی دارد؟

ها بر این باورند که افراد مبتلا به زونا باید کمتر از غذاهای حاوی آرژنین برای تسریع روند درمان زونا استفاده کنند، اما در حال حاضر شواهد علمی کافی برای این موضوع وجود ندارد، همیشه رژیم غذایی را در زمان بیماری زونا اهمیت داده و به آن به عنوان راهی برای بهبود فوری توجه کنید.

غذاهای غنی از قند از موردهای دیگر است، وجود شکر برای سیستم ایمنی بدن بسیار ضرر دارد، قند بالا منجر شده که قسمت اصلی سیستم ایمنی بدن پاسخ ندهد و سرانجام سرعت گلبول های سفید خون که به عوامل بیماری زا حمله می کنند نیز کاهش می یابد.

جز غذاهایی که ضرر دارد مانند نوشیدنی های شیرین، آب نبات و شیرینی ها، شکر نیز می تواند در غذاهای فرآوری شده وجود داشته باشد به دلیل این که تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با ویروس زونا ملزم هستید که میزان قند مصرفی را خیلی کم کنید.

نتیجه گیری

 در مطالب بالا بسیاری از اطلاعات لازم در زمینهٔ بیماری زونا و نحوهٔ درمان و خوراکی های مجاز این دوره بیان شده که بتوانید با این بیماری با چشمی باز روبرو بشوید و راه کار مورد نظر را استفاده کنید. فقط به خواندن این متن اکتفا نکنید بهتر است به پزشک معالج مراجعه کنید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا