علائم نوزاد مشکل دار و راه تشخیص

با دکتر پایتخت همراه باشید تا شما را با علائم نوزاد مشکل دار آشنا می کند، در برخی از مواقع با مشکلات نوزادان مواجه می شوید نوزادی که سالم باشد با لمس کردن شما و شنیدن صدای شما آرام می شود و هر چند ساعتی پوشک خود را خیس کرده و به مرور زمان وزن اضافه کرده و دارای رشد طبیعی بوده و باید توجه کنید که در طی روز هوشیار هست یا خیر؟ در صورتی که نوزاد به صداهای جدید واکنش نشان بدهد از علائم سلامت فیزیکی نوزاد می باشد.
توجه کنید که ببینید نوزاد به الگوها و رنگ ها نگاه می کند یا خیر؟ کودکان به مراقبت نگه داری های زیادی نیازمند هستند و شما در جایگاه والدین همه چیز را برای اطمینان از سلامت و رفاه فرزند خود انجام می دهید، ولی نوزادان قادر به حرف زدن و بیان برای گفتن شرایط خود را ندارند و این وضعیت پدر و مادرها را در شرایط سختی می گذارد اگر به علائم گوناگون توجه کنید، خواهید فهمید که وضعیت کودک خوب است.
فقط به خواندن این متن اکتفا نکنید حتماً در اسرع وقت به پزشک معالج مراجعه کنید.

علائم نوزاد مشکل دار و چگونه متوجه بشویم که نوزاد سالم است؟
بهتر است که نوزادتان را از لحاظ سلامت روح و فیزیک مورد بررسی قرار بدهید تا اگر دچار نوساناتی در سلامت خود بود زودتر متوجه بشوید و اقدام نمایید، در این جا در مورد نشانه های سلامت نوزاد صحبت کرده تا با آشنا بشوید.
1. اولین مورد تغذیه نوزاد است که در صورت نیاز در خواست داشته باشد، برای شیر خوردن آسان ترین و رایج ترین علامت سلامت کودک شما است، اغلب نوزادان در چند روز اول پس از تولد بیشترین دفعه تقاضا برای شیر دارند.
دلیل این امر این است که توانایی شیرخوردن آنها کمتر است، بنابراین در هر وعده غذایی نمی توانند شیر کافی بخورند، کم کم با قدرت پیدا کردن و توانایی مکیدن کودک در هر بار شیر زیادتری می خورد و در نهایت تعداد دفعات نیاز برای شیر خوردن کم تر خواهد شد، مشخص می شود که در خواست بیشتر کودکان برای شیر در سنین پایین تر و در خواست کمتر در سنین بالاتر، هر دو مورد علاماتی از سلامت نوزاد هستند.
2. مورد بعدی خواب کافی می باشد که یکی از علامت های فیزیکی سلامت نوزاد بوده، با گذشت زمان و با افزایش سن کودک، خواب او منظم تر می شود، کلاً در طول شب کمتر از خواب بیدار می شوند و از ناآرامی او کاسته می شود، اگر کودک شما به طور دائم مانند روزهای اول پس از تولد مشکل خواب دارد و به طور منظم نمی خوابد، پیشنهاد شده از یک متخصص کمک بگیرید.
3. کودک دارای دفع صحیح است چنانچه کودک شما 8 تا 10 بار در روز تعویض شود، این نشان می دهد که دستگاه گوارش نوزاد کارش را به درستی انجام می دهد. در صورتی که حس کردید دفعات مدفوع کردن در نوزادتان کم شده است، از علامات مهم این که دست روی شکم نوزاد بگذارید در شرایط عادی، معده نوزاد نرم و بادکنکی است ولی از نشانه های یبوست پر بودن معده نوزاد است.
قابل ذکر بوده که به جز تعداد دفعات به فرم مدفوع و ادرار نوزاد نیز دقت کنید، شکل مدفوع کودک باید جامد باشد در مواقعی که حس کردید مدفوع خیلی سفت است نشانهٔ کم آبی بدن نوزاد است و در صورت غیر طبیعی بودن باید با متخصص کودکان ارتباط برقرار کنید.
4. کم رشد کردن قد و وزن نوزاد از دیگر علامات سلامتی بوده، قد و وزن نوزاد با بزرگ شدن و بالا رفتن سن به تدریج افزایش می یابد، تاکید شده که به طور مرتب قد و وزن او را اندازه بگیرید و با جدول استاندارد تنظیم کنید، البته شایان ذکر است که برخی از کودکان سریعتر یا کندتر از سایر همسالان رشد می کنند و همه یک جور نیستند، نباید نگران بشوید.
5. عکس العمل نشان دادن با پلک زدن، زمانی که نوزاد در مقابل نور مستقیم قرار می گیرد، باید فوراً پلک بزند و به نور پاسخ دهد، این عکس العمل علامت تندرستی نوزاد است، این پاسخ ها باید برای همیشه انجام بدهد و ناپدید نشوند.
6. هنگامی که کودک روی شکم خوابیده می شود و پشت او از سر تا ران نوازش می شود، باید عکس العمل نشان دهد این پاسخ در پایان ماه اول تا سوم ناپدید می شود.
7. عکس العمل مردمک چشم نوزاد از دیگر موارد است، وقتی نوزاد را از یک مکان تاریک به یک مکان روشن انتقال می دهید، مردمک چشم او باید به این تغییرات نور عکس العمل نشان بدهد درکل مردمک چشم باید منقبض شود، باید همیشه این طور باشد.

8. مرحله ای زمانی که دست های کودک را گرفته و او را به حالت عمودی نگه می دارید، در صورتی که پای نوزاد به زمین برسد، قدم هایی برمی دارد، این پاسخ در چهار ماهگی محو شده، اما به طور داوطلبانه در کودک بین 10 تا 15 ماهگی می گردد تا بتواند راه برود.
9. از مهم ترین نشانه های سلامت نوزاد و کودک عکس العمل کف پا است در مواقعی که اقدام به تحریک پای کودک می کنید، متوجه می شوید انگشت شست پا بالا می آید و انگشتان پا پخش می شوند و این علائم بین شش تا نه ماهگی ناپدید می شود ولی اگر تا سن دو سالگی ادامه دارد می تواند علت اختلال باشد.
10. وقتی یک وسیله ایی یا انگشت را در دستان کودک می گذاریم، کودک شروع به اقدام به لمس و گرفتن انگشت یا شی می کند و همین عملکرد در انگشتان پای نوزاد نیز رویت شده، وجود این علامات در پایان ماه ششم و انگشتان پا در حدود ماه نهم تا دهم ناپدید می شود.
11. زمانی که صورت یا کناره دهان نوزاد را تحریکش کرده، نوزاد عکس العمل نشان داده و موجب تکان دادن سرش می شود و دهانش را به سمت آن باز کنند، این عکس العمل در ماه سوم تا چهارم تمام می شود.
12. با دیگران ارتباط چشمی برقرار می کند، لبخند و خندیدن کودک، با صدای بلند می خندد و تلاش کرده با دیگران ارتباط برقرار کند زمان بروز این عکس العمل ها از یک ماهگی به بعد شروع می شود.
رشد اجتماعی و عاطفی مناسب کودک را آشکار کرده، نوزاد در مرحلهٔ اول تماس چشمی با مادر را آغاز کرده و سپس با آنها ارتباط برقرار می کند آگاه باشید که این علائم برای تان مهم و با ارزش باشد به خاطر این که عدم وجود این علائم بیانگر اختلالی مانند اوتیسم در کودکان است.
اگر کودک در همهٔ کوشش های هایی که می کند به درستی با دیگران و محیط نمی تواند ارتباط برقرار نمی کند و لبخند بر لبان او نمی آورد، جایز بوده تا از یک متخصص کمک گرفته و با او مشورت کنید.
13. مهارت های حرکتی کودک کم کم زیادتر می شود، بعد از یک ماه، نوزادان می توانند اندک اندک بدن خود را نگه بدارند وشما هم باید در این راه آن ها را یاری کنید و زمان بگذارید و در محیط راحت و باز انجام دهد، زمانی که در این مهارت ها حرکتی مشکلی وجود داشته باشد علامتی از اختلال در رشد کودک است.
14. کودک قادر خواهد بود که سر و گردن خود را بالا نگه دارد و با نزدیک شدن در سه ماهگی توانایی دارد که روی شکم خود قرار بگیرد که این نشانهٔ بسیار خوبی است که این پیام را دارد نوزاد قادر به کنترل عضلاتش است.

نتیجه گیری
در متن علائم نوزاد مشکل دار چند مورد از علائم نوزاد غیر طبیعی را بیان کردیم که نشان می دهد کودک شما سالم است یا خیر؟ ولی در صورت مشاهده هر یک از علائم تاخیر رشد، توصیه می شود با پزشک تماس بگیرید تا علت آن را بیابید و کارهای مورد نیاز را برای درمان در اسرع وقت انجام دهید.
فقط به خواندن این متن اکتفا نکنید حتماً در اسرع وقت به پزشک معالج مراجعه کنید.