علت گرفتگی عضلات پا اسپاسم و درمان آن

با دکتر پایتخت همراه باشید تا علت گرفتگی عضلات پا اسپاسم را بررسی کنیم و شما را در مواجه با این امر راهنمایی کنیم. هر زمان که شما با گرفتگی و یا همان اسپاسم عضلهٔ پا دچار شدید بدانید که بستگی به عوامل گوناگونی دارد از جمله، وجود کشیدگی در بافت ماهیچه ها، انجام دادن ورز ش و یا موارد دیگری مانند مشکل آناتومی می تواند باشد.
با روبرو شدن با اسپاسم در نواحی کمر می توانید با انجام دادن ورزش و حرکت های کششی و یا در نهایت با خوردن بعضی از داروها این عیب را برطرف نمود.
در مواقعی که بروز مشکل در گرفتگی ها در قسمت های مختلف بدن گردن، کمر، پا در افراد با ظاهر شدن ضعف در عضلات، بی اختیاری در مثانهٔ فرد، گزگز شدن و بی حسی را متوجه می شوند باید در اسرع وقت به پزشک ارتوپد مراجعه کرد تا ایراد را بررسی کند و مشکل برطرف بشود.
فقط به خواندن این متن اکتفا نکنید حتماً در اسرع وقت به پزشک معالج مراجعه کنید.

علت گرفتگی عضلات پا اسپاسم و چگونگی رخ دادن آن ؟
گرفتگی و یا همان اسپاسم عضلانی است، منقبض شدن یا سفت شدن که به اصطلاح اسپاسم و یا بیش از حد کوتاه شدن ویک دفعه عضلات می تواند باشد، وجود این انقباضات اکثراً بسیار درد دارد که ممکن است دارای درد خفیف تا شدید باشند و این احتمال وجود دارد که منجر به بی حرکت شدن مثل فلج شوند.
این انقباضات غیر ارادی است، این بدان معناست که ماهیچه ها به طور غیرقابل کنترلی منقبض می شوند. اسپاسم عضلانی در بیشتر مواقع باعث سفتی عضلات می شود، گرفتگی می تواند یک عضله یا گروهی از عضلات را تحت تاثیر قرار دهد.
عموماً برای مدت زمانی در چند ثانیه، چند دقیقه یا در بدترین حالت، پس از چند ساعت از بین می رود، انقباضات عضلانی با کشش عضلانی دو مقولهٔ جدا از هم می باشد، کشش به این معنی است که حرکات کوچکی در ناحیه کوچکی از عضلات به وجود می آید بروز اسپاسم عضلانی در هر دو جنس یکسان است.
این بیماری در افراد جوان در هنگام فعالیت بدنی شدید و در افراد مسن به ویژه در رختخواب شایع است که بیشترین نواحی را که درگیر می کند، عضلات ساق پا، ساق پا و ران می تواند باشد.
علت بروز اسپاسم ها در بدن افراد می تواند بنا به دلایلی از جمله:
- افزوده شدن سن افراد که با بالا رفتن سن فشار روی عضله بیشتر خواهد بود.
- سفت شدن عضلات هم سبب شده تا از تحریکات و کشش مورد نیاز عضلات جلوگیری بکند.
- وجود فشارهای فیزیکی در زمانی که فعالیت های شدیدی انجام می شود و یا در زمان ورزش های شدید انجام دادند.
- یکی دیگر از دلایل کم آبی بدن موجب شده به ویژه در فصل گرما که به علت تعریق فراوان آب زیادی از بدن دفع می شود.
- در نهایت با کم بودن سطح ویتامین کلسیم و پتاسیم در بدن این گرفتگی ها در عضلات رخ خواهد داد.

راه های درمان گرفتگی عضلات پا در خانه
در بیشتر وقت ها، اسپاسم عضلانی پس از چند روز پس از یک دوره درمان که محتاطانه عمل کرده اید از بین می رود، البته مشروط بر اینکه شرایط پزشکی یا مشکل جدی ستون فقرات شما را تهدید نکنید.
از مواردی که می توان این اسپاسم را برطرف نمود را در متن زیر برای شما شرح می دهیم:
1. یکی از این موارد رفع اسپاسم استراحت کردن است، فعالیت های عادی که در طی روز انجام می دادید، ولی با احتیاط و آهسته تر صورت بگیرد و اجتناب از هر موردی که امکان دارد در اول کار باعث ایجاد درد شده باشد، راه خوبی برای شروع روند بهبودی و به دست آوردن سلامتی است.
با کمی استراحت کردن بر روی مبل یا تخت برای شما مضر نخواهد بود، ولیکن انجام دادن فعالیت سبک باعث شده که زودتر سلامتی خود را به دست بیاورید، به همین منظور از دراز کشیدن طولانی مدت خودداری کنید.
2. راه کار بعدی در روند بهبود اسپاسم کمپرس سرد می باشد بهتر است در سه روز اول فوراً بعد از آغاز گرفتگی عضلات، یک کیسه یخ، ژل خنک کننده یا یک کیسه سبزیجات یخ زده را در پارچه نازکی بنندید تا از یخ زدن بافت بدن پیشگیری شده و سپس چند بار در روز آن را بمالید.
تا بیست دقیقه در منطقه مورد نظر قرار داده زیرا وجود یخ سبب شده که این التهاب و تورم را کاهش بدهد، در بافت عضله بی حسی را به وجودآورده و تکانه های عصبی در ناحیه آسیب دیده را کند می کند، خاطر نشان کرده، توجه لازم را داشته باشید که یخ را برای تایم زیادی روی همان ناحیه قرار ندهید، اگر زمان یخ درمانی بیش از 20 دقیقه به طول انجامد می تواند باعث سفت شدن بیشتر عضلات و التهاباتی را در بافت ها شکل دهد.
3. مورد بعدی گرما درمانی است، بعد از سه روز که از اسپاسم رد شد، این امکام وجود دارد که از گرما برای شل شدن سفتی عضلات و افزایش جریان خون کمک بگیرید. انتظار بعد از سه روز از جریانات انقباضات می گذرد، تورمات و التهاب ساعت ابتدایی را کاهش می دهد.
گرمای مرطوب در واقع بهتر از گرمای خشک است چون که امکان دارد کم آبی بدن را بکاهد، منابع گرمایی که می تواند متناسب باشد عبارتند از یک پد گرم کننده مرطوب یا کیسه گرم یا حمام یا جکوزی داغ می تواند باشد که در اثر این گرما بافت عضلات شل شده و اسپاسم می تواند رفع گردد.
در برخی موارد دیگر که با این روش های خانگی برطرف نشد باید به پزشک ارتوپد درکیلینیک های طب فیزیکی مراجعه کرد تا با یک سری از دستگاه ها فیزیوتراپی عملیات ماساژ درمانی و طی سوزنی و ورزش درمانی را برای فرد آغاز کرده تا با کمک گرفتن از این روش ها فشارهایی را بر بافت های نرم عضلات و بافت های همبند و تاندون ها و رباط ها و مفصل ها وارد کرده و مشکل به وجود آمده را برطرف کنند.

راه هایی برای پیشگیری از گرفتگی های عضلات پی در پی
در نخستین سعی ها برای پیشگیری از اسپاسم های پی در پی باید بر روش هایی از قبیل انجام دادن تمرینات کششی روزانه تمرکز بشود، در بیشتر موارد، به دلیل عوارض و خطرات مرتبط با دارو، مراقبت های حمایتی بر دارو اولویت دارند که می توان این موارد را نام برد از جمله:
انجام دادن تمرینات کششی این امکان را به وجود می آورد که مشکل برطرف گردد، تمرینات کششی برای پشت ساق با تحمل وزن در کل انجام شده، عضلات پشت ساق پا با خم شدن به جلو کشیده می شوند در حالی که پاها را روی زمین صاف نگه می دارید.
برای اجرای این تمرین باید این حالت را برای 10 تا 20 ثانیه نگه دارید و حرکات کششی را سه تا پنج بار پشت سر هم مکرراً انجام داده، طریقه انجام دادنش به این گونه بوده که به ترتیب چهار بار در روز در هفته اول، سپس دو بار در روز در شب و دوباره قبل از خواب انجام گیرد، در برخی از افراد انجام دادن حرکات کششی قبل از خواب در شب احتمال دارد که کفایت لازم را داشته باشد.
سخن پایانی
در این متن در مورد گرفتگی عضلات پا صحبت شده و تا حدودی با مراحل گرفتگی آشنا شده اید گاهی اوقات این گرفتگی ها زود برطرف می گردد ولی در مواردی که رفع نمی شود و باعث آزار و یا آسیب به بدن فرد می شود.
بهتر است که به پزشک معالج مراجعه کرده تا اقدامات لازم در جهت برطرف نمودن آن انجام بدهند. فقط به خواندن این متن اکتفا نکنید حتماً در اسرع وقت به پزشک معالج مراجعه کنید.