دسته‌بندی نشده

نحوه درمان مسمومیت دارویی و حالت تهوع در خانه

دکتر پایتخت همراه همیشگی شماست و اطلاعاتی را در زمینه درمان مسمومیت دارویی و حالت تهوع در خانه برای شما مهیا کرده و تا در مواقع ضروری آن را به کار بگیرید ولی توصیه می شود به خواندن این مطالب اکتفا نکنید و در اسرع وقت با پزشک معالج مشاوره و مراجعه انجام بدهید.

گاهی اوقات امکان دارد مسمومیت و آسیب در اندام بینایی یعنی چشم خود دچار آسیب و صدمات بشوید که باید این اندام را به آرامی با آب سرد یا ملایم در حدود بیست دقیقه شستشو دهید تا به مراکز درمانی مراجعه کنید.

درمان مسمومیت دارویی و حالت تهوع در خانه

گاهی اوقات هم مسمومیت دارویی احتمال دارد با نوع داروهایی که از طریق تنفسی و یا بوییدن باشد رخ داده که در این لحظه باید فرد مورد نظر را در معرض هوای باز قرار داده و هرگز اصرار براین نداشته باشید که فرد عمل استفراغ راانجام بدهد زیرا امکان دارد که حالت فرد بدتر از قبل بشود.

مسمومیت ها به چند دسته تقسیم شده یک سری از مسمومیت ها از راه مصارف داروهاست زیرا برخی از داروها که بدون نسخه بوده ودر منازل موجوده امکان مسموم شده با آن بسیار بیشتر بوده است مسمومیت از طریق مواد شیمیایی و سم ها و نوع دیگر مسمومیت دارویی می باشد.

درمان مسمومیت دارویی و حالت تهوع در خانه
درمان مسمومیت دارویی و حالت تهوع در خانه

مسمومیت دارویی چیست؟

مسمومیت های دارویی بارزترین علت مسمومیت در افراد بوده در صورتی که هر زمان دارویی به اشتباه، توسط فرد با مقدار نامتناسبی مورد مصرف قرار بگیرد، سبب بروز مسمومیت می شود.

مسمومیت دارویی به دو صورت می باشد مسمومیت تصادفی و یا سهواً که آمارش حدوداً زیر 50 درصد بوده ولی مسمومیت که از روی عمد صورت می گیرد که با مصرف بیش از حد دارو رخ می دهد بیش از 50 درصد است.

 با توجه به آمار دریافتی از بیمارستان‌ها که افراد مراجعه کردند بیشترین مسمومیت برای مسمومیت دارویی بوده است.

کدام موارد توانسته خطر مسمومیت دارویی را بالا ببرد؟

با وجود زندگی های صنعتی دنیای امروز و به سادگی در دسترس بودن به داروهای گوناگون و عدم اطلاع از موارد مصرف کردن داروها، عوارض جانبی دارو ها، خطرها و آگاهی های مرتبط با داروها، بی توجهی به نگهداری درست داروها در منزل است.

برای مطالعه بیشتر...  زخم بستر چیست ؟

پرخطرترین مسمومیت ها می تواند مسمومیت دارویی باشد که در بین افراد سالمند و کودکان بیشتر رخ داده است.

به خاطر داشته باشید در صورتی که دارویی را که پزشک برای درمان مشکل ویژه ایی تجویز کرده است مصرف می کنید، در هیچ مورد دیگری برای رفع مشکلات دیگر مانند سردرد و غیره از آن استفاده نکنید. بی توجهی به این موضوع نیز توانسته منجر به مسمومیت دارویی شود، زیرا ممکن است وضعیت جسمانی شما با گذشته متفاوت باشد، لذا برای جلوگیری از مسمومیت، از خود درمانی اکیدا خودداری کنید.

دقت کردن به تاریخ انقضا داروها از دیگر موارد با اهمیت و مورد توجه است در مواقعی که دارو را بعد از تاریخ انقضا مورد مصرف قرار بدهید، صدمات مهمی را به بدن وارد می کند در مواقعی که دوره درمان پایان یافته اگر دارویی باقی ماند بهتر است آن را دور بریزید به یاد داشته باشید که به هیچ عنوان شربتی را که چهار یا پنج ماه در یخچال نگهداری شده است مصرف نکنید، در غیر این صورت ممکن است باعث مسمومیت یکی از اعضای خانواده شود.

درمان مسمومیت دارویی چگونه است؟

 اگر متوجه هر یک از علامت ها و آلارم مسمومیت دارویی شدید، مرحلهٔ ابتدایی این است که باید انجام بدهید حفظ آرامش است، سپس هرگز اقدام به خود درمانی نفرمایید یا قرص جدیدی مصرف نکنید، خوددرمانی وضعیت را بدتر کرده، در مرحله بعدی نباید تصمیم به استفاده و مصرف داروهای گیاهی و چای بگیرید و امیدوار باشید که “داروهای گیاهی را مصرف کرده که حتماً خوب می شوم”.

باید خاطر نشان کنیم که دچار مسمومیت شده اید و مسمومیت یک چیز ساده نمی باشد که به راحتی حل بشود تنها راه حل این است که در اسرع وقت با پزشک تماس حاصل کرده و مراجعه کنید و وقایع را به طور کامل شرح بدهید و نوع داروی مصرفی تا رژیم غذایی روزانه و علامت هایی که آخرین لحظات داشته اید.

برای مطالعه بیشتر...  معرفی بهترین ریمل های ضد حساسیت چشم با ماندگاری بالا
درمان مسمومیت دارویی و حالت تهوع در خانه
درمان مسمومیت دارویی و حالت تهوع در خانه

چه اقداماتی توانسته احتمال مسمومیت دارویی را بالا ببرد؟

نوشیدن الکل ممکن است بعضی از عارضه هایی مانند خواب آلود شدن، گیج شدن، نمایان شدن تغییرات درفشار خون، وجود رفتارهای که طبیعی نیست، وجود حالت تهوع و استفراغ را بدتر کند.

سیگار هم معضل دیگری است آنزیم های کبدی به خاطر سیگار تحت تاثیر قرار می گیرند این آنزیم ها تعدادی از داروهای مهم بالینی (مانند کلوزاپین، اولانزاپین و متادون) را تجزیه می کنند، مفهوم این است که یهویی قطع کردن سیگار باعث افزایش سطح خونی این داروها می شود.

مورد دیگر رژیم غذایی بوده که بسیار مهم است زیرا چندتا دارو با برخی غذاها با اشکال روبرو می شود به عنوان مثال، داروی آتورواستاتین با میوه گریپ فروت، سبزیجات برگ سبز، وارفارین و شیرین بیان طبیعی با اختلال روبرو می شود از سوی دیگر، کمبود آبی ممکن است مشکلات عارضه های جانبی برخی داروها را بالا ببرد.

علامت های مسمومیت های دارویی چیست؟

برخی از مواقع شاهد هستید که بیشتر افراد اغلب با علت های گوناگون مانند سردرد یا دندان درد از قرص هایی مانند استامینوفن استفاده می کنند که با استفاده کردن یکی دو عدد از این قرص ها مسمومیت ایجاد نمی کند.

بلکه ردپای چنین دارویی در بدن جمع می شود، به این معنا که با مصرف مداوم این گونه قرص ها، اثرات آن در بدن جمع می شود و پس از مدتی، نشانه های مسمومیت آشکار می کند، با رویت شدن تنفس سریع یا حالت تهوع، سردرد و سرگیجه بیشتر این موارد از هشئارهای مسمومیت ناشی از این گونه داروها هستند.

ولیکن موضوع چیز دیگری است که این علائم مختص مسمومیت نمی تواند باشد و احتمال دارد که با نشانه های بیماری های دیگر عوض بشود ولیکن در هر صورت، اگر متوجه شدید که فردی به طور تصادفی یا عمدی از دارویی استفاده کرده است که باعث مسمومیت او شود، توصیه شده او را به پزشک یا مرکز کنترل مسمومیت ببرید تا در اسرع معدهٔ شخص را مورد شستشو قرار بدهند و درمان مناسب انجام شود.

برای مطالعه بیشتر...  نکات کلیدی در تغذیه سالم کودکان و نوجوانان

در مواقعی که یک فردی در اثر یک اشتباه دارویی را مصرف کرده باشد، اگر اطلاع دارید که چه دارویی مصرف کرده و هنوزهوشیار است، تاکید شده از چیزهایی کمک بگیرید که باعث استفراغ می شود قبل از اینکه بدن بتواند آن را جذب کند.

اطلاع داشته باشید که داروهایی مانند قرص دیازپام از جذب بالایی برخوردارند و به سرعت جذب بدن خواهد شد، معنایش این است که به محض ورود قرص به بدن فوراً جذب می شود قابل توجه می باشد، در این موارد، به ویژه در صورتی که فرد مورد نظر کودک باشد فوراً باید با پزشک و اورژانس تماس حاصل نمایید.

درمان مسمومیت دارویی و حالت تهوع در خانه
درمان مسمومیت دارویی و حالت تهوع در خانه

چندنکته ی مهم در مورد مسمومیت دارویی

  1. توجه داشته باشید قبل از استفاده از هر دارویی برچسب روی آن را مطالعه کرده و مطابق با دستور مصرفی که پزشک داده است دارو را مصرف کنید.
  2. تاریخ انقضا را نگاه کنید و بعد مصرف نمایید.
  3. در صورتی که در گذشته به دارویی حساس بودید و مسموم شده اید حتماً با دکتر در میان بگذارید.
  4. بهتر است اطلاعات لازم را داشته باشید که کدام داروها با هم تداخل دارند.
  5. بعضی  از موارد مسمومیت ها منجر به صدمات دائم خواهد شد.

سخن پایانی

 بنابراین با توجه به مطالب بالا توصیه می شود، از خود درمانی به شدت خودداری کنید تا مسموم نشوید از نکته های مهم و اساسی در زمان خرید و مصرف دارو توجه به تاریخ مصرف داروها می باشد اگر دارو را بعد از تاریخ انقضا مصرف کنید.

 قابل ذکر است که هرگز شربتی را که چهار یا پنج ماه در یخچال قرار داده اید را مصرف نکنید، وگرنه احتمال دارد که موجب مسمومیت فرد مصرف کننده بشود. فقط به خواندن این متن اکتفا نکنید و حتماً به پزشک معالج مراجعه کنید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا