دسته‌بندی نشده

زخم بستر چیست ؟

دکتر پایتخت سعی بر این دارد تا شما در بیماری زخم بستر همراهی کند و به شما بگوید زخم بستر چیست و راه درمان آن چگونه است؟ ولی بدانید که لزوماً این به آن معنا نیست که دیگر به دکتر مراجعه نکنید بلکه باید با پزشک مشاوره و مراجعه کرده تا مشکل برطرف کنید.

زخم بستر یکی از انواع زخم هاست که به خاطر فشار دراز مدت که بر روی ایجاد شده جایگاه این نوع زخم ها عموماً در نواحی از بدن تحت فشار می باشد مثلاً در نواحی ساق پا، در قسمت پشت کمر، زانو، سینه امکان دارد ایجاد بشود، درکل زخم بستر به خاطر قطع خون و یا کم شدن جریانات خون در یک ناحیه از بدن شکل می گیرد.

زخم بستر هم یک نوع بیماری است که راه هایی برای درمانش وجود دارد و تاکید شده در زمان بروز این بیماری بهتر است پوست خود را با سشوار خشک کرده و بعد با یک مواد تمیز کننده که ملایم بوده خیلی آرام خشک کرده ولی در نوع زخم های باز باید با یک محلول به نام سالین شستشو بدهید.

زخم بستر چیست
زخم بستر چیست

زخم بستر چیست ؟

زخم بستر عموماً در افرادی ایجاد می شود که برای زمان زیاد در رختخواب می مانند، زخم بستر در نواحی از پوست که هنگام خواب یا روی ویلچر تحت فشار هستند ایجاد می شود، زخم بستر به نام دیگری مشهور شده به نام «زخم فشاری»، این زخم در مواقعی ایجاد می شود که بدن فرد بیش از 2-3 ساعت در وضعیتی باشد که خون به پوست نمی رسد، در این مرحله ابتدا پوست قرمز و دردناک می شود و با گذشت زمان رنگ آن بنفش می شود و درد به تدریج زیاد می شود.

زخم بستر در بیشتر مواقع به کندی پیش می رود، ولیکن زمانی که بیش از حد به عمق برسد، قادر خواهد بود که عضلات و استخوان نیز صدماتی را وارد بکند، سرعت ایجاد زخم بستر به موارد گوناگونی وابسته می باشد، به عنوان نمونه اگر فردی دیابت داشته باشد، زخم خیلی سریع پخش خواهد شد، در بیشترین موردها، زخم بستر در نواحی زیر ایجاد می شود:

درقسمت باسن، پاشنهٔ پا، پشت سر، کتف و استخوان دنبالچه و… رخ خواهد داد.

برای مطالعه بیشتر...  بیماری زونا در بزرگسالان و درمان زونا

سریع ترین راه درمان زخم بستر چیست ؟

از نظر پزشکی، زخم بستر را به چهار مرحله تقسیم کرده اند:

در گام ابتدایی، پوست حساس می شود و خارش و قرمزی زیادی در قسمتی که صدمه دیده است به دنبال دارد بعد وارد دورهٔ بعدی شده که پوست دچار تورم شده و تاول های دردناکی روی آن نمایان گشته است، در صورتی که در این برههٔ زمانی اقدامی متناسب صورت نگیرد یا ناحیه آسیب دیده درمان نشود، این زخم به بیماری های جدی تری مانند سپسیس، گانگرن، استئومیلیت یا سایر انواع عفونت های جدی تری تبدیل می شود.

 زخم هایی که در مراحل بعدی یعنی مرحله سوم ایجاد شده سبب از بین رفتن ضخیمی پوست شده و توانسته داخل لایه های زیرین شوند، با ورود در مرحله بعدی، زخم بسیار جدی‌تر و شدتش بیشتر می‌شود و به زودی جان بیمار را تهدید می‌کند.

 با توجه به آنچه گفته شد، پر واضح می باشد که اهمیت بسزایی وجود دارد که سریعترین راه برای درمان زخمهای بستر در مراحل اولیه بیماری که به سادگی می توان در مدت کمتر و زودتر آن را درمان کرد اقدامات لازم صورت بگیرد..

در کل، هرگز راه سریع الجوابی برای کمک به سلامت و رفع زخم های بیمار نمی یابید، به همین دلیل برای به دست آوردن نتیجهٔ مهم و با ارزش و سودمند، خوب است از ترکیبی از برخی یا همه راه های یادآوری شده را به کار ببندید.

خاطر نشان می کنیم که قبل از این که از هر نوع و مدلی کرم مصرف بشود، پماد یا هر نوع دارو و درمان جایگزین خانگی، گام مهم و اولیه باید با پزشک مشورت کرده و تحت نظر او درمان مناسب را دریافت کنید.

زخم بستر چیست
زخم بستر چیست

درمان خانگی زخم بستر چیست ؟

زمانی که بیمار در داخل منزل بوده و دچار زخم بستر شده بهتر است از این راه کار ها کمک گرفته بشود تا مشکل برطرف گردد:

  • بهتر است که روزانه پوست به طور مرتب چک کند هر روز نشانه های هشدار زخم بستر به پوست دقت کنید.
  • توجه داشته باشید که بهتر است بافت های مرده را بردارید ف در صورتی که بافت عفونی در زخم وجود نداشته باشد، زخم روند بهبود و سلامتی را زودتر و تندتر پیش می گیرد، لذا لازم است بافت مرده بریده شودو از بدن و جای زخم جدا بشود.
  • تاکید شده پانسمان مخصوص زخم را تهیه نمایید عملکردش این گونه بوده که پانسمان موظف شده از زخم محافظت کند و بهبود را تسریع می کند.بعضی پانسمان ها با برداشتن بافت مرده از عفونت پیشگیری هم می کنند.
  • کمک گرفتن از آنتی بیوتیک برای زخم های بستر که قادر است عفونت ها را برطرف نماید، استفاده از آنتی بیوتیک های خوراکی یا کرم آنتی بیوتیک توانسته عفونت ها را خوب کند.
  • انجام عمل جراحی در مراحل بعدی است که برخی از زخم های بستر احتمال دارد که به حدی شدید باشند که با کمک جراحی بتوان مشکل را برطرف نمود.
  • داروی زخم های بستر چه می تواند باشد، داروهای گوناگونی برای درمان زخم بستر وجود دارد از جمله، آنتی بیوتیک ها را می توان نام برد که برای زخم های بستر مناسب بوده، داروهای مسکن مثل ایبوپروفن، استامینوفن و ناپروکسن که درد را کاهش بدهند.
  •  پماد برای زخم های بستر که آن را ترمیم بکند.
  • چسب زخم بستر که جایگاه پانسمان را گرفته است که برای زخم مناسب و عالی بوده بانداژی است که تشکیل شده از مواد و ترکیباتی است که باعث تسریع و خوب شدن زخم بستر می شود، پانسمان زخم با مرطوب نگه داشتن خود زخم و خشک نگه داشتن پوست اطراف زخم از انتشار عفونت در حوالی زخم پیشگیری کرده است.
  • با پیشرفت های علمی با کمک گرفتن از تشک برقی می توان تحرکی را برای بدن بیمار خوابیده ایجاد کرد تا از زخم بستر درامان باشد و یا این که در اثر نبودش به زخم بستر دچار شده کمک به درمان آن بکند.
  • زالو درمانی از روند های درمانی زخم بستر بوده است که این گونه وارد عمل می شود،  از زالو برای خون گیری از نواحی آسیب دیده کمک گرفته  می شود به کار گیری از این  روش احتمالاً  توسط بسیاری از افراد برای انواع اختلالات پوستی و زخم های مزمن  و کهنه  از جمله زخم دیابت، واریس و زخم بستر استفاده می شود.
  • راه دیگر پیوند پوست اگر بیمار وارد یک تایم زمانی بشود که سایر روش های درمانی جواب ندهد، تندترین و با سرعت ترین  راه حل  برای درمان زخم بستر جراحی می باشد در این روش، پزشک بخشی از پوست بیمار را که دارای بافت سالمی است می گیرد و به ناحیه آسیب دیده  انتقال داده  که جایگزین بشود که   این کار  جراحی پیوند پوست نامیده می شود.
برای مطالعه بیشتر...  مزایا و معایب استخدام پرستار کودک در منزل نسبت به مهدکودک‌ها

 پیوند پوست برای خوب شدن زودتر یا حفظ بیشتر در نواحی استخوانی بیماران پرخطر کاربرد دارد.

زخم بستر چیست
زخم بستر چیست

راه پیشگیری از بروز زخم بستر چیست ؟

همیشه تاکیده شده که پیشگیری از زخم بستر خیلی راحت تر و اثر کننده تر از درمان آن است، تاثیرگذارترین راه برای پیشگیری از بروز زخم بستر، ایجاد تغییرات پیاپی موقعیت بیمار است، این تغییر دادن ها در منطقه و مکان باید پی در پی و منظم باشد.

در هنگام عوض کردن موقعیت بیمار تلاش بر این است که پوست کشیده نشود و صدمه ایی به آن وارد نشود و بدن در موقعیت هایی قرار گیرد که قسمت هایی که اکثراً در منطقه ایی زخم بستر هستند از فشار کمتری بر خوردار باشند پوست را به طور مرتب تمیز کنید، حتماً این مرتبی اهمیت دارد تا زخمی به وجود نیاید، مشخص نگردد در تغذیه بیمار هم باید توجه داشت که تغذیهٔ خوبی داشته باشد.

سخن پایانی

در این متن در زمینه زخم بستر چیست صحبت شد و را ه های درمانی آن و هم چنین پیشگیری کردن از بروز زخم بستر بیان شده، می توانید با داشتن این اطلاعات بهتر بتوانید در مقابل این بیماری مقاومت کنید و اقدام به برطرف نمودنش نمایید.

فقط به خواندن این متن اکتفا نکنید و در اسرع وقت به پزشک معالج مراجعه کنید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا